موبایل و قطعات،تعمیرات جعفری / ایران کمپانی

معرفی iPhone 15 Pro و iPhone 15 Pro Max

شرکت اپل در مراسم از پیش اعلام شده‌ای در کالیفرنیای آمریکا در روز سه‌شنبه ۱۲ سپتامبر ۲۰۲۳ (۲۱ شهریور ۱۴۰۲) ضمن رونمایی از دو گوشی آیفون ۱۵ و آیفون ۱۵ پلاس همراه با ساعت‌های هوشمند اپل واچ سری ۹ و اپل واچ اولترا ۲ از دو گوشی پرچمدار جدید خود با نام‌های آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس نیز رونمایی کرده است. مهم‌ترین تغییر در ساختار این دو گوشی بی‌شک به حذف درگاه اختصاصی لایتنینگ اپل بعد از ۱۱ سال تعلق دارد که پس از چندین سال پافشاری اپل برای حفظ این درگاه بالاخره با الزام درگاه USB-C در اتحادیه اروپا به واقعیت بدل شده است. iPhone 15 Pro Max همچنین به یک دوربین تله‌فتو با لنز پریسکوپی مجهز شده که قابلیت زوم این گوشی را کاملاً ارتقاء می‌بخشد.

اولین نکته قابل اشاره در مورد آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس به طراحی بدنه و به‌طور مشخص به جنس دستگاه تعلق دارد که برای اولین بار به‌جای فولاد ضد زنگ از آلیاژ تیتانیوم در آن‌ها استفاده شده و به‌گفته اپل مستحکم‌ترین و سبک‌ترین مدل‌های پرو تا به امروز نام می‌گیرند. شاسی گوشی از آلیاژ تینانیوم گرید ۵ ساخته شده که از تیانیوم خالص «مستحکم‌تر» است این آلیاژ به‌گفته اپل برای کاربردهایی مناسب است که در آن‌ها تعادل مابین استحکام، شکل‌پذیری و وزن از اهمیت بالایی برخوردارند و از این رو از آن در مریخ‌نورد (Mars rover) استفاده شده است.

آیفون 15 پرو

استفاده از تیتانیوم در آیفون‌های جدید بافت برس خرده تازه‌ای را در کناره دستگاه ایجاد می‌کند که به‌گفته شرکت سازنده در فرایند پیشرفته‌‌ای در چندین مرحله شکل گرفته است.

اپل همچنین برای پوشش بافت تیتانیوم در آیفون‌های جدید به‌جای فرایند معمول آنادایزینگ از پوشش PVD استفاده کرده که فرایند نهایی شدن آن ۱۴ ساعت به‌طول می‌انجامد.

آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس در چهار رنگ ارائه می‌شود که همگی به‌نوعی رنگ‌های جدیدی به‌حساب می‌آیند؛ رنگ‌های این گوشی شامل مشکی، سفید، آبی و تیتانیوم طبیعی نام دارند که این دو مدل را به‌خوبی از همتایان پیشین آن‌ها متمایز می‌کنند.

یکی دیگر از تغییرات طراحی در خانواده جدید آیفون ۱۵ پرو به حذف اسلایدر جانبی و جایگزینی آن با دکمه جدیدی به نام Action button است؛ با گرفتن و نگه‌داشتن این دکمه در حالت پیش‌فرض همان وظیفه دکمه اسلایدر قبلی یعنی بی‌صدا کردن گوشی انجام شده و گزینه انتخابی در محوطه داینامیک آیلند بالای صفحه‌نمایش به‌تصویر کشیده می‌شود اما می‌توان گزینه‌های دیگری را نیز به‌دلخواه به این دکمه اختصاص داد که روشن کردن چراغ‌قوه، فعال کردن دوربین و ضبط صدا از آن جمله‌اند.

قابلیت‌های این دکمه به این موارد نیز ختم نشده و می‌توان گزینه‌های متعدد و متنوعی را به‌دلخواه به آن اختصاص داد. این گزینه مختص گوشی‌های جدید سری پرو بوده و در آیفون ۱۵ و آیفون ۱۵ پلاس جایی ندارد.

کاهش حاشیه‌های جانبی صفحه‌نمایش از دیگر تغییرات طراحی این دو مدل محسوب می‌شود که در ابعاد و اندازه‌های دستگاه نیز منعکس شده است؛ آیفون ۱۵ پرو از طول و عرض به‌ترتیب ۱۴۶٫۶ و ۷۰٫۶ میلی‌متری برخوردر است که هر دو نسبت به طول و عرض ۱۴۷٫۵ و ۷۱٫۵ میلی‌متری آیفون ۱۴ پرو کاهش پیدا کرده‌اند.

این نسبت به آیفون ۱۵ پرو مکس نیز تکرار شده و طول و عرض به‌ترتیب ۱۵۹٫۹ و ۷۶٫۷ میلی‌متری آن به‌طرز مشهودی نسبت به آیفون ۱۴ پرو مکس با طول و عرض ۱۶۰٫۷ و ۷۷٫۶ میلی‌متری کاهش یافته است. این کاهش ابعاد اما در زمینه ضخامت ادامه پیدا نکرده و ضخامت ۸٫۲۵ میلی‌متری هر دو گوشی کاملاً بیش‌تر از دو مدل ۷٫۸۵ میلی‌متری سال گذشته است.

استفاده از تیتانیوم در بدنه در کاهش وزن این دو گوشی نیز موثر بوده و در حالی‌که آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس سال قبل به‌ترتیب ۲۰۶ و ۲۴۰ گرم وزن داشتند، وزن آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس به‌ترتیب به تنها ۱۸۷ و ۲۲۱ گرم کاهش پیدا کرده است.

صفحه‌نمایش iPhone 15 و iPhone 15 Pro همچنان ۶٫۱ و ۶٫۷ اینچ با فناوری OLED و وضوح به‌ترتیب ۱۱۷۹×۲۵۵۶ و ۱۲۹۰×۲۷۹۶ پیکسل است که از فناوری OLED و نام تجاری Super Retina XDR بهره می‌برند.

قابلیت تنظیم خودکار نرخ رفرش در محدوده‌ای گسترده تا نرخ ۱۲۰ هرتز (ProMotion)، کنتراست ۲,۰۰۰,۰۰۰:۱، روشنایی متوسط ۱۰۰۰ نیتی و حداکثر روشنایی نقطه‌ای فضای خارجی ۲ هزار نیتی از دیگر مشخصات قابل ذکر برای این دو صفحه‌نمایش است. بالای صفحه‌نمایش هر دوی این گوشی‌ها دوربین ۱۲ مگاپیکسلی f/1.9 با امکان برداشت ویدئوی ۴K با ۶۰ فریم در ثانیه قرار گرفته و سیستم تشخیص چهره سه‌بعدی همیشگی نیز حفظ شده است.

آیفون 15 پرو

دوربین اصلی هر دو گوشی ظاهراً همان نمونه سال گذشته با وضوح ۴۸ مگاپیکسل و پیکسل‌های ترکیبی ۲٫۴۴ میکرونی‌ست که لنزی ۷ مرحله‌ای با گشودگی f/1.8 و با فاصله کانونی ۲۴ میلی‌متری را در مقابل خود می‌بیند. این دوربین همچنان از نسل دوم OIS با حرکت سنسور پشتیبانی کرده و ۱۰۰ درصد پیکسل‌های آن از امکان فوکوس خودکار برخوردارند. حداکثر وضوح برداشت ویدئو در این دوربین همچنان ۴K با ۶۰ فریم در ثانیه بوده و تغییری نسبت به قبل نداشته است.

بیشتر بخوانیم: روش‌های انتقال فایل از گوشی اندروید به آیفون

دوربین دوم این گوشی نیز بین این دو مجموعه یکسان بوده و ظاهراً همان ۱۲ مگاپیکسلی اولتراواید پیشین با لنز f/2.2‌ و پشتیبانی از فوکوس خودکار است که برای برداشت عکس‌های ماکرو نیز به‌کار گرفته می‌شود.

آیفون ۱۵ پرو در دوربین سوم این بخش نیز ظاهراً تفاوتی با همتای ۱۴ سال قبل خود ندارد و از همان دوربین ۱۲ مگاپیکسلی پیشین با لنز ۷۷ میلی‌متری f/2.8 برخوردار است که تصویری معادل ۳ برابر زوم اپتیکال را ارائه می‌کند.

در آیفون ۱۵ پرو مکس اما شرایط کاملاً تغییر کرده و دوربین تله‌فتوی ساده مدل پرو جای خود را به یک دوربین ۱۲ مگاپیکسل پریسکوپی (یا به‌گفته اپل Tetraprism) با فاصله کانونی ۱۲۰ میلی‌متری و ۵ برابر زوم اپتیکال داده که بزرگ‌نمایی آن در حالت دیجیتال به ۲۵ برابر نیز می‌رسد. لنز مقابل این دوربین همچنان از دیافراگم ۲٫۸ برخوردار است اما پیکسل‌های فوکوس آن به‌جای ۶ درصد در آیفون ۱۵ پرو به ۱۰۰ درصد می‌رسند. این دوربین از OIS با تغییر جایگاه سنسور (sensor-shift OIS) با ۱۰ هزار تنظیم کوچک (microadjustments) پشتیبانی می‌کند که روی کاغذ تجربه با ثباتی از تصویربرداری با زوم بالا ارائه می‌کند.

یک نکته جالب و در عین‌حال غافلگیرکننده دیگر در مورد بخش تصویربرداری این دو گوشی، گزینه‌ای تحت عنوان Spatial video است که در طی آن دوربین اصلی و دوربین اولتراواید در همکاری با یکدیگ

ر یک ویدئوی سه‌بعدی را برداشت می‌کنند که پس از برداشت می‌توان آن را در هدست واقعیت ترکیب Apple Vision Pro‌ مشاهده کرد.

آیفون 15 پرو

پردازش در آیفون ۱۵ پرو آیفون ۱۵ پرو مکس با پروسسور جدید و پیشرفته Apple A17 Pro صورت می‌گیرد که نخستین چیپ‌ست ۳ نانومتری در دنیای موبایل نام می‌گیرد؛ در ساختار این چیپ‌ست از ۱۹ میلیارد ترانسیستور استفاده شده و مثل قبل از یک ساختار ۶ هسته‌ای متشکل از ۲ هسته قوی‌تر و ۶ هسته ضعیف‌تر تشکیل شده است. دو هسته قوی‌تر این چیپ‌ست به‌گفته اپل ۱۰ درصد سریع‌تر گذشته بوده و ۴ هسته ضعیف‌تر نیز «کم‌مصرف‌ترین CPU ‌موبایلی» نام گرفته‌اند.

موتور پردازش عصبی این چیپ‌ست همچنان از ۱۶ هسته پردازشی بهره می‌برد که امکان اجرای ۳۵ تریلیون عملیات در هر ثانیه را دارد. برای مقایسه بد نیست بدانیم که این بخش در نسل قبلی چیپ‌ست‌های اپل یعنی A16 Bionic تنها امکان پردازش ۱۷ تریلیون عملیات در هر ثانیه را دارا بود. کنترلر USB با پشتیبانی از USB 3 و توان انتقال ۱۰ گیگابیت اطلاعات در هر ثانیه و گرافیک ۶ هسته‌ای جدید با ۲۰ درصد سرعت بیش‌تر و با پشتیبانی از ray-tracing سخت‌افزاری سایر مشخصات این چیپ‌ست را تشکیل می‌دهند.

آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس مثل همتایان ارزان‌قیمت‌تر خود در این کلاس با پورت USB-C ارائه می‌شوند که اپل در جریان رونمایی از این دو گوشی حتی نامی از آن نیز نبرد! این پورت اما از استاندارد سرعتی USB 3.0 تا ۱۰Gbps پشتیبانی می‌کند که کاملاً سریع‌تر از نمونه مشابه در آیفون ۱۵ و آیفون ۱۵ پلاس است.

آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس از جمعه ۱۵ سپتامبر (۲۴ شهریور ۱۴۰۲) برای پیش‌سفارش در دسترس بوده و حضور آن‌ها در بازار نیز به هفته بعد یعنی ۲۲ سپتامبر (۳۱ شهریور ۱۴۰۲) موکول شده است. قیمت پایه نسخه پرو با حافظه ۱۲۸ گیگابایتی همچنان ۹۹۹ دلار است اما نسخه پرو مکس با ۱۰۰ دلار افزایش با قیمت پایه ۱,۱۹۹ دلار عرضه می‌شود. حافظه پایه نسخه پرو مکس البته دو برابر سال گذشته و ۲۵۶ گیگابایت است.

 

بیشتر بخوانیم: این گوشی‌های شیائومی MIUI 14 را دریافت می‌کنند!

دیدگاه‌ها (۰)

*
*